Semestern avslutades med dubbelpass

Kände mig såpass bra i morse att den planerade promenaden blev en jogg på 6,22 km i 5:46-fart, vilket är väldigt lusigt men det var bitvis väldigt väldigt halt. Coach hade egentligen ordinerat 5 stegringslopp också men jag valde bort dem pga förkylningen. Ville inte dra in allt för mycket kall luft idag. Men, snart är jag redo för snabbare löpning.

På eftermiddagen kom jag iväg till SATS för lite lyft. Först skulle jag testa overhead squat men jag klarade inte ens av det med en tom stång över huvudet. Jag tippade tidigt framåt och min orörlighet gjorde sig än en gång påmind. Kanske dags att verkligen ta tag i det där! Efter det experimentet blev det frontböjar (40) och vanliga men jag la mig på 47,5 för att klara av riktigt djupa. I fortsättningen ska jag inte fuska utan behålla dem så. 

Efter böjarna skulle jag testa vad jag klarar i press. Jag gissade innan på 32,5 och det stämde bra. Det var precis så det gick. Bra, då har jag ett max att räkna på.

Sedan kände jag mig extremt sugen på marklyft. Det finns inget som är bättre än att bara få lyfta upp något riktigt tungt från golvet. Efter lite uppvärmning drog jag 3@90, 1@95 och så 1@100. Det kändes riktigt bra. Jag har tappat något kilo i kroppsvikt sedan mitt förra 100 kg-lyft men jag fixade det ändå. Nice. La på 2,5 kg till men det var för tungt.

Annonser

1 thought on “Semestern avslutades med dubbelpass

  1. Ping: Rörlighetsträning på SATS | starkochsnabb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s