Äntligen tunga lyft

Det var 6 dagar sedan jag lyfte något riktigt tungt. Skandal. Men idag var jag tillbaks på SATS för marklyft och press. Jag tappar ganska fort överkroppen när jag går ner i vikt och under dagarna i Chamonix fick jag tydligen inte i mig tillräckligt med hänsyn till aktivitetsgraden. Pressarna gick alltså ganska dåligt, eller åtminstone sämre än sist.

Marklyft, däremot, brukar hålla i sig. Kanske för att jag springer mycket och ger hamstrings lite att göra. Tog 12@75 vilket ger ett max på 113. Kanske snart dags att maxtesta på 105?

Mitt nya projekt är annars ryck och stöt. För att kunna göra ett ryck krävs att man kan göra overhead squats. Mmmmm, det kan inte jag riktigt. Nu testade jag med en skivstång som vägde 12 kg (skrämmande lite), satte ett par viktplattor under hälarna och kunde göra iallafall några: 5+5+10. 

I stöt går det bättre men där är det pressen som sätter gränsen. Fick till ett par stycken på 32,5. Det borde gå att kräma ur lite till där men med tanke på att det var första riktiga försöken så är jag rätt nöjd ändå.

På söndag ska jag träffa en PT för första gången och få ordning på min orörlighet, så jag kan köra olympiska lyft lite mer seriöst, dvs inte välta in i racket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s