De där triggerpunkterna

I söndags när jag gjorde pullups märkte både PTn och jag att jag inte drar lika mycket i vänster och höger sida när det blir för tungt, t ex när jag gör min enda pullup med kroppsvikt men när jag gör med hjälpvikt gör jag dem med balans ner till en viss hjälpvikt. Jag försöker helt enkelt kompensera något. Hursomhelst, det är nåt som inte står rätt till så igår fick jag idrottsmassage efter vårt pass.

Det var mitt tredje och sista planerade PT-pass och vi kom fram till att det var bra att utnyttja honom i passningssyfte så det blev böj och bänk. Jag har någon sorts mental spärr mot knäböj. Jag törs inte lägga på ordentligt utan har kört någonstans i bekvämlighetszonen. Igår la vi på 70 och jisses, vad tung den första repetitionen kändes. Då är det bra att ha en passare. När jag ändå lyckats göra ett par reps på egen hand la vi på 10 kg och jag testade 80. Enligt PTn gjorde jag en rep själv medan han hjälpte till på ett par. Sedan blev det på tok för tungt. Hela jag säckade ihop och det bevisar väl att bålen och båltrycket är enormt viktigt.

Efter böj körde vi 3 set bänk på 40 kg. Där klarade jag några repetitioner själv i varje set men det syns även där att jag gör nåt konstigt med vänster axel när det börjar bli för tungt. Jag försöker använda framsida axlarna för att få upp stången men det konstiga är att jag inte använder båda sidorna.

Avslutningsvis fick jag en bålcirkel att köra hemma. 6 övningar, 30 sek på varje, 4 varv. Det var ju tydligt att lite mer bålträning inte skulle skada.

Ja, och så efter detta 30 minuter tryck på ett par hårda punkter i skuldertrakten. Det strålade upp i huvudet, ner i armen och ut i ryggen. Smärtan går inte att beskriva, den måste (eller inte) upplevas. Efteråt kunde jag knappt röra armen och på torsdag ska jag tillbaks igen. Shit.

Min lärdom av mina PT-pass är iallafall att ska jag komma vidare med mina styrkelyftsambitioner så bör jag nog träna tillsammans med någon, ibland iallafall. Jag behöver passning. Och så behöver jag mer bålstyrka……

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s