Det börjar dra ihop sig!

Jag fick två förslag på pass i förra veckan: backpasset (som jag genomförde) och ett progressivt distanspass på band, vilket jag körde i morse 7.00 på SATS.

Upplägget var 3 minutersblock utan vila mellan där den första skulle gå i 12 km/h och var tredje minut skulle farten höjas med 0,3. Efter 10 stycken (farten då 14,7) kunde jag köra en elfte i 15 km/h (4 min-fart) men det var frivilligt.

Jag bestämde redan härom dagen för att pressa mig till 12 intervaller dvs en elfte i 4 min-fart och en tolfte i 3:56-fart.

På med musiken och sedan satte jag igång. Efter 7 minuter uppvärmning ökade jag farten till 12 km/h. Det är ju numera inga problem med en sån fart, men jag har ju en issue med pannbenet under träning. Jag vet att jag har ökat min kapacitet, att jag har grymt bra kondition just nu och starka ben så det borde bara vara att låta benen gå men jag kom ändå på mig själv med att tänka att det kanske skulle bli ganska jobbigt efter ett tag…..och ingen vila skulle det bli förrän om 36 minuter. Sedan bestämde jag mig för att mota bort de tankarna med att det bara är knappt 3 veckor kvar och att det knappast kommer att bli mindre jobbigt när det väl gäller. Det är liksom dags att börja leverera!

Så jag ökade 0,3 tills jag hade kört 10. Då tog jag en elfte och en tolfte. Sedan kände jag att det fick räcka. Kanske kanske hade jag pallat en trettonde men jag var väldigt nöjd med passet där. Jag har inget behov av att gå ifrån varje träningspass helt förstörd.

Inklusive uppvärmning kom jag 9,25 km på 43 minuter. Känns bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s