Ett lärorikt distanspass

Blä, börjar bli trött på att vakna upp till -10 grader. Vill ha vår! När jag stack ut på distanspasset hade temperaturen stigit till -7 och jag var rätt klädd så det var väl inga problem så, förutom att det var väldigt många isgator. Det är frustrerande att ha fått upp farten och sedan behöva trippa alt. glida över blankis. Men, att springa ute är inte som att springa på ett löpband så det är bara att bita ihop och försöka hålla farten iallafall.

Första kilometern på 5:30, helt enligt plan, och sedan dags för den första fartökningen, 4 km inom 4:15-4:30. Det blev 4:32. Farten i sig kändes bekväm, men det var definitivt isen som begränsade mig. Inga särskilda backar att skylla på heller.

Efter en lugn kilometer dags för nästa fartökning. De första 3 gick på 4:22, :26, :25 och då hade jag ett par backar. Blockets fjärde kilometer gick uppåt. Bara. Först svagt lutande men sedan ganska brant. 4:39. Väl uppe konstaterade jag att passets första 10 km hade gått på 46:48. Bra! Då hade jag 2 kilometer i 5:31 och 5:14, något jag inte kommer att ha på Premiärmilen.

Sista lugna kilometern före sista fartökningen, som gick i 4:31. Avslutade med 3 km jogg hem.

Jaha. Det var bara 5 av 12 kilometer som gick i den fart Coach hade ordinerat. Varför? Ja…..isen är en stor bidragande faktor. Det är frustrerande att hålla ett högt tempo om det är väldigt väldigt halt. Att det var uppförsbackar och motvind bitvis går ju inte att skylla på eftersom jag sprang i en cirkel och hade lika mycket nedför.

Men, jag är nöjd. Det var bra att ha en fart att hålla, det gav liksom lite utrymme för lusning. Ska det vara <4:30 så ska det, oavsett underlag, lutning och vind. Milen på 46:48 kändes också bra, två veckor före Premiärmilen då det är plattare och förhoppningsvis mer barmark.

Det jag nu börjar fundera över vilken fart jag ska hålla på Två sjöar runt. 3 varv, helst lika snabba…..hmmm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s