Rörlighetsträning på SATS

Jag har ju nån sorts idé, eller vision snarare, om att jag ska klara av att göra ett ryck. Och då menar jag ett tyngdlyftningsryck. Problemet är att jag inte kan göra en knäböj med armarna rakt ovanför huvudet utan att välta framåt.

Nu är det kanske inte overhead squats i sig som är angeläget, utan att det faktum att jag inte klarar av dem pekar på nåt annat problem med min rörlighet. Och därför bokade jag tid hos Jakob Richloow på SATS Stureplan. Första träffen gjorde vi ett test av rörligheten och gick igenom hur jag ska komma tillrätta med bristen på den. Det positiva var väl att jag inte har orörliga hamstrings (alltid nåt), men i övrigt finns det massor att jobba på. Svagt säte och svag ländrygg t ex.

Idag träffade jag honom för andra gången och fick bl a en serie rörlighets- och styrkeövningar för bröstryggen. Sedan avslutade vi med knäböj med pinne i olika varianter. Väldigt jobbigt för mig som är smidig som en bussterminal. Men samtidigt märker jag att det blir lite lite bättre ganska snabbt, när jag väl gör det.

SMHI sa imorse att idag kulminerar kylan. Nu blir det sakta varmare! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s