Orörligheten och Göteborgsvarvet

Om löpning är fokusområde 1 just nu är bristen på rörlighet nummer 2. Jag har en lång lista med grejer att göra, både hemma och på gymmet och i morse var jag på SATS när de öppnade. Min kompis följde med. Jag rullade med en Trigger Point grid och en pingisboll (bröstmuskeln, aj), gjorde några av grejerna på min lista. Sedan skulle jag visa henne problemet med mina overhead squats, dvs så fort jag går ner i en knäböj med armarna över huvudet så välter jag framåt. Hon tog en pinne, höll den över huvudet, satte sig på huk och sa ”Är det så här du menar?”. Nu påstår ju hon att hon är överrörlig, men jag har sett andra människor klara av det också. Vad är det för fel på min kropp? Eller är det bara så att det är ett omöjligt uppdrag att som alltigenom stel försöka bli rörlig när man fyllt 41? Är det kört för mig?

Efter rörlighetsövningar gick vi upp till gymdelen och skiljdes åt. Jag gjorde först ett hantelkomplex för axlar och skuldror (ska se om jag hittar en länk som illustrerar). Sedan testade jag höftlyft med skivstång för att komma åt Gluteus (eller ‘rumpan’, med ett annat ord) men jag vet inte om jag gör rätt för som vanligt känns det mer i hamstrings än där.

Därefter biceps. Och det är väl den enda muskel som jag ser nån progression i nu för tiden. De kommer bli väldigt snygga till sommaren. Gjorde några frontböjar och avslutade sedan med triceps och utåtrotatorn.

Jag har lite svårt att förhålla mig till mitt nya gymliv. Förut körde jag några få övningar tungt. Nu blir det en massa småplock med lätta vikter för att komma åt mina svaga områden. Det kommer att ge vinster på sikt, det vet jag, men det är lite trögt.

Tur då att Coach och jag satt upp målet för Göteborgsvarvet. Vi satsar på 1:35. Och imorrn börjar jag. Då blir det en lugn jogg. Men på lördag är det dags för långpass, men jag får bara springa högst 100 minuter och det ska gå långsamt, 5:30 gärna. Jaja, vi får väl se!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s