Man blir bra på det man gör

För några månader sedan var jag bra på att lyfta tungt. Det är jag inte längre. Min styrka har sakta degraderats och jag befinner mig eoner ifrån mitt max i marklyft på 102,5. Igår skulle vi ut med jobbet och jag lyckades klämma in ett expresspass på SATS Stadshagen, som ligger några hundra meter från den kund jag sitter hos nu.

Det var ganska mycket folk och rummet med fria vikter var väldigt varmt. Min plan var att börja med Goblet squats och Farmer’s walk med kettlebells men jag hittade bara enstaka kettlebells. Tänkte då göra höftlyft med skivstång men det var så trångt och ingen plats ledig. Så det blev några set ganska lätta front squats följt av en test av split squat, men eftersom det var första gången testade jag bara med ett set på 10 med skivstång. 

Sedan blev det vanliga racket ledigt och jag bestämde mig för att göra marklyft. Som sagt, mitt max är drygt 100 kg. Igår körde jag 3×5 på 60 och sedan 2×5 på 70. Och det var jobbigt. Greppet höll på att ta slut och jag kände formen svika på det allra sista draget. Och det var en lite deppig tanke. Att jag har tappat så mycket. Å andra sidan har jag ju prioriterat ner styrketräningen, så vad hade jag kunnat förvänta mig?

Hursomhelst, körde lite biceps, triceps och avslutade med 30 väldigt lätta latsdrag. Idag ska jag boka massage på jobbet för att se hur det står till med min bröstrygg egentligen.

Imorrn väntar detta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s