Jag har varit i stan!!!

För en som bor i Täby och jobbar i Mörby 80% av tiden är det är våt dröm att komma in till stan. Det blir liksom aldrig av. Men, för dagens långpass på 23 km hade jag en plan. Maken skulle hjälpa till på båtplatsen i Ekhagen (Ålkistan, typ) kl 10 och mitt förslag var att ses där och så skulle jag köra hem bil och barn.

Klockan 8 sprang jag iväg. Hade med mig en liten flaska sportdryck men insåg efter 500 meter att jag inte orkade släpa på den så jag lämnade den i en buske. Farten skulle behöva vara 5:13 i snitt för att jag skulle hinna till 10 men jag kände med en gång att jag skulle kunna hålla lite högre fart än så. Det var medvind. Och jag trampade på. Första 5 på 25:50 (5:09). Undvek den värsta backen på väg mot Mörby C för att spara på krafterna. 

Passerade milen på 51 min (5:05). Sprang förbi Naturhistoriska och irrade omkring nere vid Statoil för att hitta till Roslagstull. Birger Jarlsgatan bort till Surbrunnsgatan, svängde höger på den ned till Sveavägen och sedan höger bort mot Wennergren Center. Nu började jag få upp farten. 15 km passerades på 1:15:02 (5:00)

Det var länge sedan jag sprang runt Brunnsviken senast och jag har ganska många gånger senaste året tänkt att jag vill göra det. Så jag sprang väster om Brunnsviken och slogs av hur härligt det var att springa på ett nytt ställe. Ett nygammalt ställe.

20 km efter 1:38:30 (4:55) och nu började jag bli lite trött. Men, eftersom det bara var 3 km kvar stod jag på och när jag sprungit förbi Brunnsvikens norra del och svängt ner på den östra hade det gått 23 km, 1:52:44 (4:54).

Ett progressivt långpass kanske man kan kalla det. Ett bra pass. Och nu är jag trött.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s