Att ta rehab på allvar

På Access Rehab fick jag veta att det inte är en muskelbristning iallafall. Muskeln är irriterad och det är en knuta. Men, det kommer att bli bra med vila. Jag kan göra saker som inte gör ont eller ”förvärrar” känslan. Helt ok. Sedan fick jag, som vanligt, veta att min bröstrygg är stel. Jag var faktiskt ”den stelaste person han träffat”. Så, i väntan på att benet blir bra gäller att ta tag i min stelhet. Igen. För jag har börjat jobba med bröstryggen flera gånger och varje gång tappar jag engagemanget och slutar. Kanske dags att bita ihop och göra nåt åt det där. Nu fick jag instruktioner om att sluta sitta och säcka framför datorn (jag ska stå på jobbet) och en övning att utföra 10 gånger om dagen 4 repetitioner. Imorrn är det återbesök.

Och i väntan på att jag kan springa får jag väl bita ihop och göra annat. Men, sköter jag mig kanske inte perioden behöver bli så lång. Imorse gjorde jag iallafall det jag gillar bäst näst efter att springa, styrketränade. Och jag var klok nog att inte göra såna övningar jag tror är mindre bra för den del av benet där jag har krångel. Och 55 minuter senare kändes det ändå rätt bra. På veckoschemat står nu styrketräning på torsdag och i helgen också. Kan jag inte springa får jag väl se till att skaffa magrutor och stora biceps.

Och baksidan av låret känns bättre idag. Tålamod.

Annonser

1 thought on “Att ta rehab på allvar

  1. Det kommer bli bra och du kommer komma tillbaka i fin form fortare än vad du tror :-)!

    Det här med skador är en del av löpningen och jag hoppas att du inte tappar sugen för du är bra! Forsätter du som du har gjort kommer du att placera dig bra på lopp lite varstans. Tro mig!

    Krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s