Just do it

Jag tänker lite för mycket ibland. Gillar att planera framåt och är sämre på att leva i nuet och bara göra. Min make är bättre på det och jag borde lära av honom. 

Idag åkte han och barnen iväg på folkrace och jag stannade hemma. Eller nja….jag tog cykeln till SATS. Huvudövningen idag var marklyft där planen var 5 reps på 60, 3 reps på 70 och så minst 1 på 77,5. Det blev 12. Jag hade nog kunnat klämma ur ett par till men var rädd att tekniken skulle bli usel så jag nöjde mig där. Tänkte att jag skulle testa ett nytt max men 105 kg gick inte att rubba. Men faktum är att jag känner mig starkare nu än när jag körde som mest förra sommaren. Då vägde jag lite mindre så kanske har de extra kilona gett lite mer krut. Eller så har jag blivit starkare bara, trots all löpning. Efter marklyften blev det bänkpress, dips, pullups och ett hantelkomplex för skuldrorna, typ detta och hip thrusts, med två smågrabbar och deras pappa som publik. Jag undrar om han inte hellre sett mig lyfta stången med armarna (hehe).

Hursomhelst, det där med att tänka för mycket. Olympiska lyft. Jag har varit lite sugen på att testa men inte kommit mig för. Ryck t ex innebär ju att man bör kunna ha stången över huvudet sittandes. Vilket jag inte kan. Så igår fick jag tipset från Jakob, PT på Stureplan, att göra utfallsryck istället, dvs att istället göra ett utfall med stången över huvudet. Det ställer inte samma krav på rörligheten. Så, när jag kört klart alla mina övningar för dagen testade jag först att göra ett utfall med tom stång. Gick bra dvs jag välte inte. Sedan gjorde jag ett ryck (hehe) och det gick bra utan att göra ett utfall. La på 2,5 kg och testade igen. Gick också bra utan att behöva göra ett utfall, liksom 25 och 27,5. Sedan började jag bli lite trött, kände jag, och ville inte göra nåt tok och skada mig men 30 tyckte jag verkade rimligt att avsluta med iallafall. Och då blev det ett utfall och jag lyckades nästan att ta stången på helt raka armar. Det finns potential, helt klart! Och så här i efterhand kan jag inte alls förstå varför jag inte bara testat lite istället för att avfärda hela övningen bara för att jag inte kan göra den helt korrekt och supertung.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s