Jaha…..omplanering igen

Dags för andra passet med PT:n. Jag var där lite tidigare och körde tre set frontböj och tre set hantelpress (bröst). Det behövdes bli gjort, helt enkelt. Och så testade jag om jag fortfarande kunde hoppa upp på 60 cm-lådan. Och det kunde jag. Puh….

Sedan kom Micke och föreslog att vi (jag) skulle fortsätta hoppa. Så han la på viktskiva efter viktskiva ovanpå. Det gick ganska bra. Några höjder klarade jag på några försök och på den sista, 81 cm, kom jag upp på kanten av den översta skivan så det gills väl inte riktigt. Men 79 cm i upphopp är jag väldigt nöjd med. Efter det gjorde vi ett par spänstövningar till och nu är jag biten.

Huvudtanken för mig hade varit Ryck men jag kände samtidigt att jag har så usel rörlighet att det kanske inte är nån idé. Men vi började lite, först med ryckknäböj med pinne och det såg väl inte jätteilla ut. Sedan med en teknikstång med 10 kg på, sammanlagt 15 kg. Och tänka sig, det gick hyfsat och jag ramlade inte omkull. Micke gav mig också en hel uppsjö av övningar som jag måste göra för att få ordning på höfterna och axlarna och typ hela ryggen. Och att göra Ryck visade sig vara så mycket roligare än jag hade förväntat mig att jag nu vill prioritera det – och Stöt. Och så spänstträningen.

Sedan gick vi upp på övervåningen för jag ville ha hjälp med pull-ups. En bra artikel om hur man tränar upp sig där är den här. Chins kan jag göra själv men pull-ups är bra mycket tyngre. Jag fick hjälp att klara 10 och rådet att köpa ett gummiband. Då frågade jag om han inte kunde lära mig kipping pull-up så det började vi med men så tog tiden slut. ”Ska vi inte boka en tid till?”, sa han, ”så kan vi fortsätta med kipping och…..kan du stå på händer?”. Nä, det kan jag ju inte. Så nu kör vi vidare med det. Och min 5/3/1-plan åker ner i runda arkivet. Så mycket kul att göra – så lite tid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s