Stöt- och ryckträning

image

Kom till SATS med en ganska lång lista med grejer jag ville göra men när jag väl börjat nöta frivändningar kunde jag inte sluta. Mest för att det gick lite dåligt. Flytet från PT-träningen var som bortblåst men jag ökade från 25 till 35 via 30 och 32,5 där jag gjorde tre 1:or i Stöt. Nytt PB. Bra med nya övningar.

Sedan gjorde jag några ryckböj med pinne och la sedan på 10 kg på teknikstången (bilden). Att få upp stången på raka armar är inget jätteproblem med så lätt stång, att sedan sätta sig ner i en knäböj är ju marigare. Det blev tre 5:or i ryckböj och den sista kändes nästan naturlig. Nästan.

Som avslutning på passet gick jag omkring med kettlebells. 14, 16, 18 och 20 kg. Provade att gå ner på nedervåningen och upp igen med 16 kg och det var kul. Att bära runt på tunga saker är enkelt och skoj.

Sedan skulle jag väga några skivstängen på förekommen anledning. Jag tog tre olika: 12, 17 och en till (minns inte vilken) och gick in till omklädningsrummets våg. Det visade sig att de vägde 0,8-1 kg mer än det som står på dem. Det måste rimligtvis vara stången som inte är inkluderad. Hmmm….det kan ju förklara varför jag klarar 3×5 ryckböj med teknikstången + 10 kg med vid ett tillfälle trillade omkull med 15 kg-stången. Det var nästan 16 kg.

Förövrigt klurar jag fortfarande på hur mitt veckoprogram ska se ut nu när de olympiska lyften blivit så skojiga. En tanke jag har är att köra Stöt på SATS och sedan komplettera med assisterande övningar hemma med hjälp av en skivstång och hantlar som jag köper. Det kommer inte att bli några Ryck förrän jag kan göra en vettig ryckböj. Och de borde jag kunna öva på hemma. Inbillar jag mig.

 

Annonser

1 thought on “Stöt- och ryckträning

  1. Ping: Stångens tjocklek påverkar hur mycket du orkar lyfta? | Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s