Spontanträning

Idag hade vi en nybliven 7-åring i huset och dagen ägnades åt bl a presentinköp. Familjen har nämligen utökats med Sixten, en liten dvärghamster. Tanken idag var att ha träningsvila men när eftermiddagen kom och det fanns utrymme för en löptur kollade jag med min kompis om hon ville hänga med och sedan stack vi iväg. Vill man ut en kort sväng blir det oftast den s k ”Hästrundan”, döpt efter det faktum att man nästan alltid får springa om alt. möter en eller flera ryttare på häst, så också idag.

Jag kände mig pigg (Prinsesstårtan), min kompis var lite segare efter att avverkat drygt 4 mil redan den här veckan. Vi gjorde en avstickare in i skogen för att kolla svamptillgången (låg) och lyckades hålla en ganska bra fart i där också, även om snittet gick upp. Det är härligt att springa i skogen och det står alltid på min Att göra-lista. 6 km i 5:16-fart slutade det med.

ImageJag har många färgglada kläder i sportlådan, men inga som passar ihop

Jag sprang barfota i mina Brooks Green Silence. De sitter som en smäck på mina fötter och jag använder de alldeles för sällan, kände jag idag. Efter dusch åt vi middag, Pulled Pork, som hade stått i ugnen hela dagen. Riktigt gott! 

Dags för dagens andra spontanpass. Igår åkte jag till Rusta och köpte lite hemmagymsprylar: en skivstång på 5 kg och två hantelset på vardera 20 kg. Jag flyttade över ena hantelsetets viktplattor till skivstången (5+16 kg) och körde lite teknikträning Stöt, vilket kändes lite konstigt då skivstången är mycket smalare än de på gymmet. Sedan gjorde jag 5×10 pressar, 5×10 rodd och 5×10 frontböj. 21 kg i rodd och böj är i lättaste laget men pressarna bet lite. Nästa gång ska jag trycka på några skivor till.

Trots att jag länge lekt med tanken på att ha lite träningsgrejer hemma så har det inte riktigt blivit av men nu känns det rätt att komplettera SATS-passen på det viset. Det är både nära och öppettiderna är ju väldigt generösa!

Image

Ja just det, maghjulet…… 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s