Att leva i nuet och slumpmässiga alternativ

Jag är alltid på väg nånstans i tanken och har svårt att njuta av stunden. Som så många andra. Men nu har jag insett att om jag koncentrerar mig på nuet så slipper jag stressa upp mig för det som komma skall. OK, det betyder kanske inte att jag njuter av nuet, men jag håller potentiellt jobbiga grejer utanför iallafall. För ofta är det jag grubblar över inte värt oron. Det kan handla om att jag står och kör knäböj på SATS men i tanken irrar jag runt på ICA eftersom jag glömt inköpslistan hemma. Känns inte särskilt motiverat. Om steg 1 är att leva i nuet för att slippa grubbla på framtiden borde steg 2 vara att leva i nuet för att nuet är värt att vara i. Som löven på träden. Är de ovanligt fina den här hösten eller har jag bara glömt hur det var i fjol?

När jag pajade låret i maj styrde jag över löpträningen mot styrketräning och det har gett resultat, tycker jag själv. När jag kan börja springa igen ska jag lägga upp en plan där jag får utrymme för både att springa och att lyfta. Mitt löpfokus gav ju riktigt schyssta tider så jag är absolut inte missnöjd med mitt val men skadan har fått mig att skifta lite i inställning till löpningen. Den ska inte få konkurrera ut styrketräningen sedan. 

Ett annat uppvaknande är det som skedde efter det att billarmet kajkade ur. Jag har cyklat till jobbet ett par gånger. Nu tror jag att bilen skulle gå att använda igen men den här veckan cyklar jag tre gånger iallafall. På torsdag är det mässa inne i stan hela dagen och jag har redan planerat för dusch och ombyte på SATS och cykling hem på kvällen efter mingel. I morse fick skolkillarna cykla till skolan. Det är inte långt, 2 km, och tog 10 minuter. Den ena av dem var konstant sur och ”tänker inte cykla igen om det inte är absolut nödvändigt” men den andra trampade på. 

Och imorrn är det dags för naprapatbesök igen. Jag gör mina rehabövningar och imorrn hoppas jag få veta att jag kan börja småjogga……

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s