Hamstringsframsteg och aha-upplevelser!

Image

Här ovanför ser ni mitt program för återkomsten i löparspåret! Jajemen, efter två månader rehab har jag äntligen nått en milstolpe: jag kan börja springa igen. Jag går igång lugnt med jogg varvat med promenad i korta pass men om kanske en månad kommer jag att kunna köra för fullt. Nu är det ju försäsong hursomhelst så planen är väl att köra ganska lugnt året ut åtminstone. Det ska bli kul att komma igång! Vad målsättningen ska vara nästa år återstår att se.

Image

Och här är en bild på bottenläget i en av morgonens knäböjar. Jag har en kollega som länge sagt åt mig att filma när jag tränar men jag har hela tiden tyckt att det verkar krångligt och konstigt. Sedan engagerade jag honom som coach och han sa helt enkelt åt mig att filma och dela på Goggle+. I tisdags tog jag steget. Och det var ju inte ett dugg krångligt. Jag klämde fast telefonen mellan två viktplattor på en bänk och spelade in ett set knäböj. Det som överraskade mig (och gjorde mig lite irriterad samtidigt) var att det var otroligt nyttigt att titta på mig själv. Varför har jag inte gjort det tidigare? Han analyserade filmen väldigt noga och jag fick många bra kommentarer.

Idag gick jag fullständigt bananas och laddade upp filmer på böj, marklyft och frivändningar (och en spontan överstöt). En positiv bieffekt av filmandet märkte jag blev att jag kollade på filmerna direkt och försökte justera i nästa set. En mindre positiv kanske är att 1 planerat set marklyft blev 4 eftersom jag hittade grejer att fixa varje gång jag kollade på filmen.

En sak som slår mig nu, när jag tittar på bilden ovan, är om jag går ner tillräckligt djupt. Det beror väl på, kan man ju svara då. Och då kommer jag osökt in på min plan för 2014 som inte bara innehåller nåt sorts löpmål utan även tävlingsdebut i styrkelyft. Men, mer om det senare!

Annonser

2 thoughts on “Hamstringsframsteg och aha-upplevelser!

  1. Men åh, det här är så klokt! Såna här tillfällen önskar jag verkligen att jag hade lite mer ruter i mig. Klarar knappt av att fota offentligt överlag, def inte mig själv och att då filma… så utanför zonen. Men jag vet ju. Hur smart det är. Giv mig mod!

  2. Gör det bara! Jag har också dragit mig för att ta kort på mig själv på gymmet men att filma fyller en funktion, så då känns det lättare. Annars kan du be någon annan filma, om det är själva monteringen som känns bökig.

    Nästa gång du kör – spela in!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s