Kroppen, löpningen, styrkan och skidåkning

I onsdags hade jag nytt besök på Optimal FysikOch det blev ytterligare mobilisering av min högra höft. Att jag inte märkt att den är orörligare än vänster kan jag inte förstå. Jag har trott att jag varit liksidigt orörlig men så verkar det alltså inte vara. Något annat som inte är som jag trott är fotledsmobiliteten. Den är sämre än vad lyftarskorna kan kompensera för, helt enkelt. Till nästa vecka ska jag göra två övningar, en för höft och en för fotlederna, varje dag några gånger. Förhoppningsvis ger det resultat och vi kan gå vidare med Att göra-listan för min kropp.

Den här veckan har jag varit hemma med sjukt barn men eftersom han är 9 år går det att lämna honom ensam lite och igår passade jag på att springa 4×15 minuter i vintersolen. Det drog, som vanligt, i vänster lår men av sätet kändes inget. Och det var också en intressant insikt. Christer hittade punkten där mina sätesbesvär sitter och körde in armbågen i den en stund. Sedan hade det släppt betydligt. Det finns tydligen en muskel som heter Quadratus femoris. Och den har jag ont i ibland. Det funkar alltså hjälpligt att springa så länge som tempot är ganska lågt och det inte är för backigt. Det stramar i låret men det smärtar inte och känningen varierar över passet. Ibland känns det mer, ibland mindre. Löpträningen nu är lufs, med andra ord.

Därför kom dagens påminnelse så lägligt! Jag insåg nämligen att det är 6 veckor kvar till Stafettvasan, som jag ska köra tillsammans med ett gäng kollegor. Det finns snö. Det finns tydligen spår i Stockholmsområdet. Jag har skidor, pjäxor, skidjacka, skidbyxor och skidhandskar. Köper jag bara ett par stavar är jag hemma. Så i helgen är målet ett pass längdskidor! Jag håller sträckan öppen, dock.

Träningsmål 2 för helgen är ett pass styrka. Och även troligt Familjegympa med familjens 4-åring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s