Vad är det som är viktigt?

Min blogg döptes hösten 2012. Jag hade precis sprungit Lidingö Tjejlopp på 47:30 och jag kände mig stark och snabb. Sedan blev jag ännu snabbare ända tills låret sa ifrån i maj. Nu är jag inte särskilt snabb längre och jag började fundera på det i morse – om det är viktigt för mig att vara snabb. Det är ju ett relativt begrepp, naturligtvis, men en mil nu skulle inte vara särskilt snabb. Med mina mått mätt. Men som sagt – hur viktigt är det?

När jag tränar i gymmet känner jag mig stark. Oftast iallafall. Det är viktigt. Det är i och för sig också relativt. Min teknikcoach och kollega berättade för mig att han hade delat flak på gymmet med en liten tjej som hade lyft 140 kg i mark (”med helt ok teknik”, dessutom). Jag reagerade väldigt barnsligt med att svara ”Good for her!” och undrade för mig själv vad syftet var med att berätta det för mig. Ibland känner jag mig inte stark heller tydligen.

Jag tragglar böjteknik just nu och ligger ganska långt ifrån ett max och vissa dagar känns det väldigt tröstlöst, men idag tyckte jag själv att det började se bättre ut (vi får väl se om min coach håller med….). ”Gör 5-8 reps på tyngre vikt också”, sa han igår så jag gjorde en 5:a på 60, som jag tyckte var lagom tungt för ett test. Det gick rätt bra. Kanske nötande av stoppböjar på 45 inte är så himla dumt för styrkan ändå.

 

Annonser

4 thoughts on “Vad är det som är viktigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s