Det första cykelpasset på våren…..

I fjol cyklade några kollegor Siljan Runt tillsammans. Det finns tre distanser att välja mellan: 7, 12 och 16 mil. Jag hade anmält mig till 16 mil (oklart varför) och tänkte att det skulle gå eftersom jag löptränat så mycket. Sedan hände allt med baksidan av låret i maj och jag fann en hyfsat bra anledning att banga. Vilket kanske var tur, så här i efterhand.

Jag hade inte tänkt att vara med på Siljan Runt i år men på vägen hem från Stafettvasan var jag rätt uppfylld över hur kul vi hade haft det att jag bestämde mig för att haka på, men bara 7 mil. Sedan började jag tänka och min vana trogen kan jag inte nöja mig med den kortaste sträckan utan frågade om några hade tänkt att köra 12 mil. Och jo, det är tre stycken som ska göra det. Då gör jag det med.

Så blev det tisdag morgon (dvs i förrgår) och jag skulle på kurs i stan. Så som den låg till skulle cykel vara det bästa sättet att ta sig dit. Jag tänkte att jag skulle kombinera det med ett överkroppspass på SATS Odenplan. Så 06.15 satte jag mig på cykeln och körde mot stan. Det dröjde inte lång stund förrän jag hade mjölksyra i framsida lår. Det var sjukt jobbigt. Under två dagar körde jag 4xca 16 km och tröttheten i benen var skrämmande. Hur i hela världen ska jag kunna cykla 12 mil när 16 km är en sån plåga?

Nu vet jag ju att det brukar kunna vara rätt segt de första passen när cykeln just åkt fram ur garaget men jag som inte planerat att tokträna cykel får nog planera om lite.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s