Av med kläderna!

I förra veckan sprang jag på lunchen. Jag hade tänkt att springa i t-shirt men tog en långärmad tröja när det visade sig vara lite blåsigt. Med facit i hand skulle jag haft t-shirten och dessutom korta tights. Idag var det dags igen, men jag hade iallafall vett att lägga ifrån mig halsduken och handskarna på trappen utanför jobbet innan jag sprang iväg.

Min kollega som tyngdlyfter och har förpassat ”konditionsrelaterade frågor till en alldeles speciell hylla hos intresseklubben” berättade på förmiddagen att han hade sprungit 5 km igår på nåt på 23 minuter. Detta, i ett led att förbereda sig på en fjälltur på skidor på fredag (han är lite speciell). Min tanke var knappast att springa max idag men vad skulle jag göra? Det var bara att dra iväg och försöka springa en 5:a under 24 åtminstone. Det gick inte riktigt. 24:22 blev det och det var riktigt slitigt. Dessutom var det varmt. Sista 2,5 joggade jag och fick t o m stanna till och ta av mig tröjan. Kan man tänka sig. Jag har joggat i tights och sport-BH. Alternativet var att dö av överhettning. Hellre visar jag upp magen.

Det som är riktigt bra är att jag inte kände nåt drag eller nån ömhet från vänster baksida, förutom den ständiga träningsvärk jag har från mina enbensövningar. Nu kanske det är läge att anmäla mig till nåt lopp i sommar. En mil.

Och i gymmet blir det helkroppspass fortsättningsvis. Jag har så svårt att bestämma mig för vilket upplägg jag ska köra. Tröttnar aldrig på basövningarna och lägger gärna till fokusövningar i perioder, upplägget däremot har jag svårt att sätta. Många reps/få reps. Lätt/tungt. 2/3/4 gånger i veckan. Träna för ökad maxstyrka/träna för större muskler….osv….osv.

Annonser

2 thoughts on “Av med kläderna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s