Tillbaks på löpbandet!

Nu när vänster ben börjar funka bra vid löpning kommer suget efter att springa snabbt igen och jag satt härom dagen och kollade ett lämpligt lopp att satsa mot. Det blir något i augusti, tror jag. En mil. Den lösa tanken är att komma ner i farten jag hade i maj i fjol, typ 43 minuter. Samtidigt måste jag träna smart för jag vill inte skada mig igen. Och jag vill kunna styrketräna också. Jag måste hitta en bra balans, alltså. Och det har jag historiskt sett haft lite problem med. Det blir lätt för mycket av allt.

Som typ i morse, kanske. Först körde jag mitt planerade pass med knäböj, bänkpress, chins, pullups, step-up och Farmer’s Walk. Den sistnämnda övningen gillar jag skarpt och jag försöker hitta nya sätt med jämna mellanrum. Idag t ex tog jag en liten stång på 20 kg och gick fram och tillbaks i gymmet med den ovanför huvudet ett par gånger. Kändes fint i axlarna. Sedan tog jag 24 kg-kettlebellen och gick med den ett par gånger omväxlande i höger och vänster hand. Efter det ett varv med två 20 kg. Och sist fram och tillbaks med 32 kg i ena handen. Det stod någonstans att det inte finns någon del av kroppen som inte känner att man kört Farmer’s Walk och det stämmer verkligen. Här finns lite inspiration!

Bänkpressen har jag återuppväckt. För 1 1/2 år sedan kom jag aldrig över 35 kg, minns jag, och då tappade jag lusten och la av. Idag blev det tre 5:or på 40 kg. Jag hade tänkt att be någon passa, utifall att, men det var ingen i närheten så jag körde ändå och det gick ju bra. Nästa gång, däremot……då måste jag nog hitta en passare. Fast jag har legat klämd under stången förr, så det ska nog lösa sig.

Ja, sedan var jag klar med styrketräningen och klev upp på löpbandet. Ska jag komma tillbaks som löpare måste jag lägga upp det som i fjol och varva snabbdistans med intervaller/tröskelpass och lugnare och längre pratpass, tror jag, och planen idag var att lite kort testa nuläget. Jag plankade en del av ett gammalt upplägg: 6+5+4+3+2+1 minut med 1 minuts vila mellan varje intervall. När jag körde det första gången med min Coach för länge sedan fortsatte vi med 3+2+1 två gånger också men jag tyckte att 21 minuter löpning fick räcka idag. Då startade vi på 13,5 km/timmen och ökade 0,3 för varje. Jag var lite defensiv idag, dels för att testa vänster ben och dels för att inte knäcka självförtroendet.

Så, vad blev det då?
6 min 4:48
5 min 4:42
4 min 4:35
3 min 4:29
2 min 4:18
1 min 4:12

De två sista intervallerna ökade jag farten i förhållande till planen och det kändes överlag bra. Vänster säte och baksida lår viskade väl lite till mig men jag har haft känning där ända sedan jag började med mina enbensövningar så det ska nog ge med sig.

Well well……nu är jag kanske tillbaks i spåret igen då. Nu behövs en plan för återkomsten bara. Och att göra planer, det kan jag iallafall! 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s