Knäböjsskräcken

 Sedan jag började med Stronglifts för snart 2 år sedan har jag inte kört 5:or i knäböj på mer än…..ja, kanske 67,5. Absolut inte 70, det vet jag. Nu har jag gjort en omstart och i lördags var det 65 som gällde. Och det gick inte alls. Redan när jag backade ut från racket sjönk modet och jag gjorde 3 dåliga reps och la tillbaks stången, sänkte till 62,5 och körde 5×5. Förnuftet säger mig att jag borde klara mycket mer. Jag har starka ben men är extremt mesig. Jag skulle kunna skylla på förkylningen som inte riktigt lämnat kroppen och cykelturen på 18 km till gymmet men jag vet att det satt i huvudet. Jag är rädd att jag ska hamna på golvet och inte kunna ta mig upp.

Efter att ha fått lite goda råd, ätit upp mig igår och morskat upp mig idag gjorde jag ett nytt försök på 65 och nu gick det bättre. Jag klarade 5×5. Och det utan att behöva gå utanför min bekvämlighetszon, för det har jag också insett nu – att jag väldigt sällan tar mig särskilt långt utanför den. Inte ens i fjol när jag sprang milen på 43 min mådde jag direkt dåligt.

Jag kan ta i för kung och fosterland i marklyft och pressar men just knäböj. Det är för obehagligt. Men, jag fattar ju att jag måste ta mig förbi det för att kunna öka. 70 kg ska upp, om det så är det sista jag gör.

Image

65 – inte ATG kanske men tillräckligt djup, tycker jag.

Annonser

1 thought on “Knäböjsskräcken

  1. Mygod att du orkar och vågar! Såna vikter och ändå kunna fixa tekniken är mycket imponerande! Jag kan relatera till känslan av besvikelse när man inser att man inte är på nivån man ”borde” vara på, men kämpa på så är du snart tillbaks. Jag hejar på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s