Hypertrofi för överkroppen och knäck

Idag har jag för första gången kört ett överkroppspass i syfte att bygga volym. Jajemen, idag var inte målet att klara särskilt tunga vikter utan att få kontakt och känna den s k pumpen. Eller kanske heter det pumpet. Det var 9 övningar, antingen 12 eller 15 reps och antingen 2 eller 3 sets. Och kort vila. Och lite pump. Det knepigaste nu i starten är att hitta rätt vikter för de nya repetionsantalen, som jag inte är van vid och några övningar körde jag nog lite för lätt. Samtidigt är det rätt mycket mer volym än jag brukar köra så det kanske är rätt bra att börja lite defensivt.

Igår besökte jag kiropraktorn också och min känsla av att nåt är halvfel i vänstra sidan av mig stämde ju. SI-leden på vänster sida var öm och inte så flexibel och vänster axel är framåtroterad. Jag vet inte vad som orsakar vad i mitt fall eftersom jag dras med en gammal bristning i vänster hamstring också.

Hon knäckte lite och jag inbillar mig att det känns bättre nu även om det finns mer att göra, både på hemmaplan och hos henne. Jag inser ju nu att min bröstrygg är sjukt stel och att det måste åtgärdas. Jag satt t ex och roade mig med att hitta övningar på youtube och att t ex ligga på höger sida och rotera så att vänster skuldra kommer ner i golvet är bara en önskedröm. Kan andra göra så?

Hursomhelst, jag ägnade 20 minuter åt att värma upp idag och var extremt noga med tekniken och det känns inte mer än vanligt någonstans, förutom träningsvärken då.

Imorrn väntar tungt för underkroppen så nu är det bara att äta och ladda!

Annonser

4 thoughts on “Hypertrofi för överkroppen och knäck

  1. Var tvungen att kolla om jag kunde det där rörlighetstestet och ligga på höger sida och få ner vänster skuldra i marken. Det går faktiskt! Ska dock tillägga att jag har tränat rörlighet (mer eller mindre kontinuerligt) av bröstryggen de senaste två åren för att andas bättre i löpningen, få mindre problem med kontorsaxlar osv så det går att bli rörligare på sikt.

      • Spånar vilt här nu… 1) Ta en handduk, pinne eller dylikt och håll med båda händerna bakom rumpan, sträck upp armarna bakom kroppen och över huvudet. Korta avståndet mellan händerna allt eftersom du blir rörligare. 2) ”Snöänglar” mot en vägg (eller påhittad vägg). Är ju nästan samma som förra övningen fast enklare. Bra för blodcirkulationen. 3) Övningen katt-ko (youtube:a), fast du står på underarmarna istället för på händerna. 4) ”Stop in the name of love”: Fram med ena armen och upp med handen (tänk ”stopp!”) och bak med den andra till armhålan. Växla. 5) Låtsascrawla i luften.

        Det var de övningarna jag kom på. Brukar bli någon övning i veckan men det räcker ganska långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s