Ryckböjen bemästrad!

image

Bokade ett pass med en PT som kan olympiska lyft med målet att fixa en ryckböj med tom stång dvs 20 kg. Jag har klarat 15 men 20 har jag inte varit i närheten av. Men idag gick det vägen!
Det visade sig att jag inte är så orörlig som jag tror och att jag inte fattat hur man ska hålla stången men med det på plats klarade jag av det. Sedan fick jag nöta hängryck på flugvikten 10 kg men bara att fånga stången på huk var så himla ballt! Nu ska jag köra ryckböj som uppvärmning varje pass.

Helgen bjöd i övrigt på ett tungt benpass igår där det blev fem tvåor i böj på 81 kg. Och det var inte alls så läskigt som jag befarat. Killen bredvid brukar vara där rätt ofta och när han var klar fick jag ett ‘bra jobbat!’ av honom. ‘Det är knepigt’, sa jag. ‘När jag kollar på filmerna ser jag inte ut att gå tillräckligt djupt’. ‘Filma inte då! ‘, sa han. Mmmmm, smart. 😉

Efter böjen marklyft men jag var trött och kände av ryggen och gjorde en etta på 111 innan jag sänkte och körde resten på 100.

Och idag, före rycken, körde jag hypertrofi för överkroppen. Det gick bra men jag är ganska sliten. Om jag tidigare inte riktigt förstått vitsen med deloadveckor så gör jag det nu. Bara två pass kvar innan en lugnare vecka väntar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s