Jakten på bekvämlighetszonens gräns

Safety bars till trots törs jag inte gå djupare än på bilden när jag kör tunga böj. Jag tyckte i och för sig när jag gjorde dem att jag var under parallellt men jag är uppenbarligen för ovan eller ouppmärksam för att kunna avgöra det. Samtidigt kanske det inte är hela världen att jag inte kör atg. Jag vet inte. Just nu är jag mest nöjd över att 75 kg på stången blivit något mer normaliserat än tidigare. Så var det verkligen inte i våras när 65 var rena skräcken.

75

Hursom. Jag bestämde mig i tisdags, när det var hypertrofi för överkroppen att jag skulle vara offensiv och satsa rejält redan i första setet på varje övning. Vad ska jag säga? Det blev lite rörigt. Om vi tar lutande hantelpress som exempel. Förra gången körde jag 3×12 med 12 kg och den här veckan hade det varit för lätt. I den hantelvärld jag lever i finns inga 13 kg-hantlar så jag fick ta 14 kg. I första setet klarade jag 12. I andra setet däremot 11 men det var väl ändå ok. I tredje setet ballade det ur: 6 stycken på 14 kg. Gjorde ett snabbt byte och mäktade med 4 stycken på 12 kg. Snabbt byte igen till 10 kg där jag klarade 3 (egentligen skulle jag bara kört 2).

Och så där höll det på. När jag tog upp det med Coach hade han en bra poäng, utöver röran, nämligen att jag riskerar att förlänga återhämtningen eftersom jag gick till failure, eller åtminstone ganska nära, i varje set. Och visst. Men samtidigt vet jag inte riktigt hur jag ska hantera övningar där jag kör för lätta hantlar nu men 2 kg extra blir för mycket. Hursomhelst, det var ett roligt projekt att lägga mig lite för högt hela tiden och idag har jag fortfarande träningsvärk i ryggen och armarna.

Grejen med det passet var kanske att jag inte kände den där pumpen som alla snackar om. Det var mest bara tungt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s