Roll of Shame

Enligt Urban dictionary: ”A method of self-spotting while bench pressing. The bar is allowed to fall to your chest, at which point you roll it down your torso until low enough that you can sit up”
I tried pushing max reps on my work set and ended up doing the roll of shame.
Bänkpress och viktade plankor är de övningar jag kan behöva passning/hjälp med men idag orkade jag inte riktigt be någon passa bänkpressen. Jag låg väldigt nära max men de första sexorna på 45 gick bra, även om det var tungt mot slutet. I fjärde setet däremot tog jag slut efter fem reps och det slutade med att jag låg med stången över magen. Som tur var hade jag inte klovat utan kunde enkelt tippa av vikterna åt ena hållet. Men, det är lite som när jag ramlat på cykeln…..var det nån som såg? I sista setet var det trögt redan på fjärde repetitionen och jag fegade ur efter det.
När jag stod och körde press tyckte jag att min överkropp börjar se rätt bitig ut. Jag fattar ju i och för sig att det är rätt mycket annat än muskler också. Och när jag hittat en kille som kunde hjälpa mig med viktade plankor började jag fundera på hur mycket det egentligen kommer att komma fram när dieten börjar. Det som göms i snö kommer upp i tö, typ. Idag stod jag i plankan 2×30 sekunder med 60 kg på ryggen. Men tänk om det inte kommer att synas nånting alls. Inte en enda magmuskel.
Efter nyår kommer det bli som att långsamt öppna en i bubbelfolie väl inslagen present. Fast utan bytesrätt. Skräckblandad förtjusning är bara förnamnet!
Annonser

4 thoughts on “Roll of Shame

  1. Bra att aldrig ha klovar på stången när man kör utan passning. Skivorna sitter oftast bra ändå, och det kan vara enklare att tippa av dem åt sidorna än att göra ”roll of shame” …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s