Att tävla eller inte tävla

Den senaste månaden har jag läst två texter som båda handlar om att tävla i fitness där den ena handlade om när man inte bör göra det och den andra det faktum att många tävlar i fel disciplin, vilket försvårar för domarna och gör besluten obegripliga för de som inte känner till reglerna. Det här har ju såklart börjat snurra i huvudet på mig. Att ställa mig på scenen som en kul grej kanske visar sig inte vara så kul om jag inte har fysiken som krävs. Jag upptar ju en plats som någon annan, mer förberedd person, hade kunnat få om det blir fulltecknat.

Det finns tre klasser att välja på: Bikini Fitness, Body Fitness och Women’s Physique där WP är den klass som kräver mest muskelmassa. Det är den klass jag tänkt mig. De andra klasserna innebär höga klackar, vilket jag vill undvika. Men jag kanske inte har nåt val. På Instagram följer jag hyfsat många tjejer som ska tävla i Body Fitness om en månad och när jag tittar på dem har jag svårt att föreställa mig att jag skulle kunna vara ännu större än dem om ett halvår, för ska jag köra WP-klassen måste jag ha nåt att flexa.

Det är 8 månader kvar. Jag kanske inte behöver bestämma mig idag, men faktum är att jag måste lära mig posera och poseringarna skiljer sig åt mellan klasserna. Jag kan inte gå på diet och vänta tills det är en månad kvar att bestämma mig.

Äh, jag orkar inte riktigt fundera på det där just nu. Tillsvidare låtsas jag att jag ska tävla, helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s