Beast mode

Jag har ett ark där jag fyller i morgonvikt, hur stark jag kände mig när jag tränade (1=höll på att somna, 10=beast mode), hur fokuserad jag var (dvs hur lite jag tittade på telefonen och löste jobbproblem under setvilan), hur jag ätit, om jag var hungrig och om jag varit sugen under dagen. Tanken har varit att se om det finns orsaker till dåliga pass.

Idag hade jag ganska goda förutsättningar. Somnade tidigt igår och fick 8 timmar. Å andra sidan var maten igår inte jättebra så det kan inte ha funnits överdrivet mycket lagrat krut.

Men så kom jag till SATS för ett tungt överkroppspass och satte mig i roddmaskinen och det gick lätt. Väldigt lätt. Hade jag kämpat på hade jag tagit gamla rekord på 1000 meter men jag lugnade ner mig för att inte bränna ut mig. På en hyfsat snabb tid ändå började jag ladda för bänkpers. Pulsen i topp, blodsmak i munnen. Orutinerat.

Mitt pers var på 51. Värmde upp upp till några reps på 45, en på 50. Skulle jag köra på 52.5 eller t o m 55, det var frågan. Det blev 55. Jag kände mig kaxig. Lite för kaxig. Fick välta av stången. Plockade av 2.5, vilade några minuter och kunde sedan trycka upp 52,5. Kaboom!

Det var sedan tredje försöket på fem 2:or på 50 och, trots urladdningarna före, gick det vägen. Idag var det beast mode! Kan bero på att mina hypertrofipass blivit lite för tunga den senaste månaden kanske. Det har i princip blivit två tunga bröstpass i veckan.

Hursomhelst, 3×5 chins på 64,3 kg var ganska lätt. 3×5 press på 31 också. Och så avslutningen planka 3×15 sekunder med 75 kg på ryggen. Också det utan större problem. Och då fick jag hjälp av en kille som la på 25:orna en i taget så den sammanlagda planktiden uppgick till 3×30 sekunder ungefär.

”Varför kör du så tungt?”, frågade han.
”För att jag kan”, svarade jag.

Och det är väl lite så. Jag kan lyfta tungt. Och då gör jag det!

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s