Det börjar dra ihop sig

Om två veckor börjar min diet, eller vad jag ska kalla det. Syftet är att se vad som finns under allt det mjuka. Och det börjar bli rätt mycket mjukt. I april skickade jag foton till Coach. Då vägde jag kanske 56 kg. Nu väger jag 64. Hur mycket av de där 8 som är muskler törs jag inte tänka på. Alldeles för lite, troligtvis. Det är tur att jag har stretchjeans. Och även om jag inte har som mål att gå runt rippad/hård/deffad resten av livet så vill jag åtminstone inte upp i den här vikten igen. Jag trivs sådär, ärligt talat. När jag drog åt bältet på gymmet idag för att köra knäböj såg jag ut som en Michelingubbe. Det bubblade över åt alla håll. Och tröjor som jag haft tidigare utan problem spänner över armarna.

När jag tittar på bilderna jag tog i våras ser jag plötsligt spinkig ut. Och då minns jag att jag tyckte att jag hade lagt på mig. Det är som tjejer på Insta som tävlat och nu är offseason och tycker att de är tjocka eller bara mjuka. Och så har de antydningar till magrutor och är ändå hyfsat deffade. Tycker jag. Men man flyttar väl sin referensram, antar jag. Och jag inser ju också att när jag ”deffat” klart i vår kommer jag säkert också att få jobba med att lägga mig på ett rimligt energiintag och lägga på mig vikt igen.

Nu ser jag iallafall fram emot att testa ett nytt upplägg med syfte att tappa fett men behålla musklerna. Och mitt upplägg kommer nog att skilja sig en hel del mot gemene fitnesstjejs. Det kommer att bli mindre styrka, mindre cardio och mer mat än de flesta äter under diet. Allt för att återhämtningen ska bli bra och varje pass i gymmet ska ha hög intensitet. Så, inga tidiga morgonpromenader för mig men ambitionen att sitta still så lite som möjligt på jobbet, vilket blir en utmaning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s